Pasta de gogosari copti sau Gulas

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 8219 vizualizari

 

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce si picanta. Asa ca anul trecut m-am suparat si am incercat sa o fac si eu in casa. Desigur ca nu a iesit ca si cea din comert dar gustul mi-a placut tare mult, baietii au savurat-o pe sandwich-uri, iar ce a ramas s-a folosit cu succes la tocanite. Anul trecut am facut-o din ardei kapia, anul asta incercam cu gogosari...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri sare+ sare pt pudrat gogosarii copti
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 1 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • galangal
  • tamarind
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari copti sau Gulas:

Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Vreau sa va spun ca este pt prima oara cand coc gogosarii astfel si am fost tare multumita. Nu s-a facut pic de fum si mizerie si s-au facut si foarte repede. Dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu sare, am taiat o punga curata in asa fel incat sa acopere tavile. I-am lasat 20-30 minute pana ce erau doar calduti si se curatau foarte usor de coaja si cotoare. I-am trecut prin apa pt a inlatura samburii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat 10 minute.I-am dat prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, ce aveti.

Puneti pe foc o cratita incapatoare cu uleiul la incins. Adaugati gogosarii copti si dati prin robot, amestecati din cand in cand. Aceasta pasta de gogosari copti se face mai repede ca si cealalta de gogosari necopti. In aproximativ 20 minute este gata. Adaugati la urma sare si piper, sosul iute Piri Piri, nucsoara rasa, putin galangal dat pe razatoare si 1-2 cm de tamarind. Exact cum se foloseste nu stiu exact....el are o coaja la exterior si inauntru un miez moale. Coaja am zdrobit-o in mojar, iar miezul l-am pus intreg iar la urma de tot l-am scos.

Puneti pasta sau gulasul, cum vreti sa-i spuneti, in borcane sterilizate pe care le tineti acoperite cu o patura pana a doua zi. Le depozitati in camara si le serviti ca atare....

TIPS-URI

1

mirodeniile pe care eu le-am folosit le puteti inlocuii cu orice altceva va place

2

mestecati in pasta destul de des, ca la zacusca

3

nu gresiti ca si mine si plecati de langa ea pe Bucataras.ro:))....eu mai trebuia sa o mai las cateva minute si m-am dus sa trag un ochi pe site:))...a scazut prea tare si s-a prins pe fundul cratitei, noroc ca nu s-a afumat si am putut sa aleg ceva din ea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari copti sau Gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

12.09.2013, 20:28

Suna apetisant,dar sunt inceata cu chestiile alea ciudate,ca eu nu le stiu nici gustul si nici cum arata...

Corinuta 1

12.09.2013, 21:34

Iar ai fost harnica...si te miri ca nu mai poti...

Lavinia 1

12.09.2013, 22:10

Harnicuto! Buna pasta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta picanta de gogosari